0

Τα  Σύβοτα Θεσπρωτίας  είναι ένα γραφικό χωριό στα παράλια του Ιονίου και το πιο διάσημο κοσμοπολίτικο θέρετρο της περιοχής.  Το χωριό απέχει μόλις μισή ώρα μακριά από την πρωτεύουσα του Νομού Θεσπρωτίας την Ηγουμενίτσα  και μόλις 45 λεπτά από την Πάργα.

sivotaΕίναι ένας μαγικός προορισμός, χτισμένος σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, με καταπράσινους λόφους, με θέα τα καταγάλανα νερά του Ιονίου, γύρω από ένα γραφικό φυσικό όρμο. Ακόμα και τα νορβηγικά φιόρδ θα ζήλευαν του συμπλέγματος των νησιών, τα οποία βρίσκονται γύρω από τον κόλπο. Σε ό, τι αφορά τα καταγάλανα νερά και τις παραλίες, δικαιολογούν απόλυτα το λόγο που κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται αυτό τον προορισμό, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

sunset in SivotaΗ ιστορική έρευνα συσχετίζει τα νησάκια στον όρμο Σύβοτα με τις «Σύβοτα νήσους» που αναφέρει ο Θουκυδίδης, εντός του οποίου πραγματοποιήθηκε η ναυμαχία το 433 π.Χ. μεταξύ των Κερκυραίων και Κορινθίων κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο.

 

sivota beachΤα Σύβοτα είναι ιδανικά για οικογενειακό τουρισμό, λόγω του γεγονότος ότι μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες κάθε ηλικίας, χωρίς να απογοητεύει το ενδιαφέρον των ζευγαριών, τα οποία θέλουν να έχουν ξέγνοιαστες και ευχάριστες διακοπές. Οι εξαιρετικές παραλίες Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μπέλλα Βράκα, Πισίνα, όπως και πολλές άλλες, η καλά οργανωμένη μαρίνα και οι εξαιρετικές τουριστικές υποδομές προσφέρουν απλόχερα τη φιλοξενία τους, και μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία του επισκέπτη από τη στιγμή που έχει πολλά πράγματα να κάνει, από θαλάσσια σπορ  και  εκδρομές.

Ένα μοναδικό μέρος το οποίο εκτός από τη φυσική ομορφιά του και τις τουριστικές υποδομές του μπορεί την ίδια στιγμή να προσφέρει τη δυνατότητα εξορμήσεων όπως:

  • Ημερήσιες κρουαζιέρες στα νησιά των Παξών και Αντιπάξων.
  • Ημερήσιες κρουαζιέρες στα νησάκια των Συβότων
  • Επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, το Νεκρομαντείο ή να περπατήσετε γύρω από τη Νικόπολη.
  • Απολαύστε κανό, καγιάκ και βόλτα με άλογα στον ποταμό Αχέροντα ή απλά  περπατήστε μέσα σ το ποτάμι και θυμηθείτε τις γραφές του Ομήρου.
  • Το χωριό της Πέρδικας και της Πάργας σε μικρή απόσταση για μια βραδινή βόλτα.
  • Επισκεφθείτε τα πολλά μοναστήρια και τις  βυζαντινές εκκλησίες, τα οποία ολοκληρώνουν την εικόνα του πάζλ  που ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει.
  • Κάστρα όπως αυτό της Πούλιας, της Βέλλιανης  στην  Παραμυθιά, το γραφικό χωριό του  Βραχωνά  αλλά και τα μοναδικά χωριά του Σουλίου με την μεγάλη ιστορία σε μικρές αποστάσεις από τα Σύβοτα,  μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης.
  • Τα Μετέωρα με τα μοναστήρια τους και την πόλη της Καλαμπάκας σε απόσταση τέτοια που να είναι εύκολη η πρόσβαση για μία ημερήσια επίσκεψη από τα Σύβοτα.
  • Κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού μπορείτε να απολαύσετε σε μικρά γραφικά χωριά τις τοπικές γιορτές, που λαμβάνουν χώρα για τον κάθε πολιούχο Άγιο, με τοπικά έθιμα και παραδοσιακή μουσική..

Leave a Comment


*